De beste inductie kookplaat: de top 10 van 2023

Beste inductie kookplaat 2023

Ben je op zoek naar de beste inductie kookplaat van 2023? KiJoo heeft een koopadvies opgesteld met de top 10 inductie kookplaten van 2023. Hierdoor weet jij welke inductie kookplaat de beste is!

Hierbij hebben we de beste inductie kookplaten met afzuiging niet meegenomen, want hiervan hebben we een apart koopadvies voor opgesteld.

Wil je graag meteen het gehele assortiment van KiJoo aan inductie kookplaten zien? Klik dan op de button hieronder.

Inductie kookplaten

Wat is de beste inductie kookplaat van 2023?

De beste inductie kookplaat van 2023 is de Bosch PXY875KW1E. Dit apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en heeft alle functionaliteiten die je kan verwachten van een goede inductie kookplaat. Verder in dit koopadvies gaan we dieper in op dit model.

Waarom een inductie kookplaat?

Er zitten enorm veel voordelen aan het koken met een inductie kookplaat en er zijn veel verschillende soorten inductie kookplaten. Hierdoor is er genoeg keuze om een geschikte plaat te vinden.

Sneller warm en makkelijk schoon te maken

Een pan wordt op een inductie kookplaat een stuk sneller warm en je kunt de warmte zeer nauwkeurig instellen. Daarnaast is een inductie kookplaat super makkelijk schoon te maken in tegenstelling tot een gasfornuis. Dit komt mede dankzij het gladde glazen oppervlak van de plaat.

Veiligheid inductie kookplaat

Een ander groot voordeel van een inductie kookplaat is de veiligheid van deze manier van koken. Zo loop je in tegenstelling tot een gasfornuis geen risico om het gas aan te laten staan. Tevens is koken op een inductie plaat veiliger dan koken op gas, omdat de plaat zelf nauwelijks warm wordt en snel afkoelt nadat je hem hebt gebruikt.

Zuinigste vorm van koken

Koken op inductie is de zuinigste manier van koken en hierdoor erg duurzaam! Het energieverlies van een inductie kookplaat is maar 10 tot 20 procent, terwijl dit bij koken op gas 40 tot wel 50 procent is.

Als je momenteel kookt op gas en je koopt een inductie plaat, dan zal je gasrekening dalen. Dit is natuurlijk weer prettig voor je portemonnee. Vooral met de hoge gasprijzen van het moment!

De beste inductie kookplaten van 2023: de top 10

Na een uitgebreide vergelijking tussen verschillende inductie kookplaten zijn de volgende 10 inductie kookplaten in ons koopadvies gekomen. Het beste merk inductie kookplaat volgens ons koopadvies is Bosch.

We hebben modellen vanuit verschillende prijsklassen meegenomen, als de prijs-kwaliteitverhouding maar in orde is!

Hieronder staan ze allemaal op een rijtje:

  1. Bosch PXY875KW1E
  2. AEG IKE64450XB
  3. Neff T59TS61N0
  4. Bosch Serie 8 PXX975KW1E
  5. Samsung NZ84J9770EK
  6. AEG IKE85441XB
  7. AEG IKE95454IB
  8. Bosch Serie 4 PUE611BB5D
  9. Bosch PIE631FB1E
  10. Siemens EX875LVC1E

1. Bosch PXY875KW1E

De beste inductie kookplaat in ons koopadvies is de Bosch PXY875KW1E. Dit model heeft 4 kookzones, waarvan 2 flexibele kookzones. Tevens heeft hij 17 verschillende kookstanden, zodat het vermogen ideaal kan worden verdeeld over de gehele kookplaat.

Deze plaat heeft daarnaast ook alle andere handige functies die je kan verwachten van de beste inductie kookplaat van 2023. Dit zijn functies, zoals automatische panherkenning, boost functie en een restwarmte indicator. Deze inductie plaat is eenvoudig te bedienen via de ingebouwde TFT display met touch bediening.

Ook dit model beschikt over een kinderbeveiliging, QuickStart functie en ReStart functie. Een groot voordeel van deze plaat is de Home Connect functie. Hiermee kun je hem van een afstand bedienen met je smartphone of tablet.

Voordelen:

+ Home Connect functie

+ Alle kookzones beschikken over panherkenning

+ PerfectFry functie, ideaal voor het bereiden van bijvoorbeeld een biefstuk

Nadelen:

– Niet alle kookzones zijn flexibel

2. AEG IKE64450XB

De AEG IKE64450XB is de volgende inductie kookplaat in ons koopadvies. Deze plaat heeft 4 kookzones en beschikt over een boostfunctionaliteit. Hierdoor kan 1 of meerdere kookzones tijdelijk extra vermogen leveren om extra snel en krachtig te verhitten.

Deze kookplaat beschikt daarnaast over pandetectie en heeft een restwarmte indicator. Daardoor weet je of een kookzone nog heet is na het uitschakelen. In totaal heeft de plaat 14 vermogensniveaus, zodat je nauwkeurig de temperatuur kan bepalen.

Een ander voordeel van de IKE64450XB zijn de 2 flexibele kookzones en de timerfunctie. Hierdoor heb je een kookwekker die per kookzone in te stellen is. De kookzone schakelt automatisch uit, wanneer de timer is afgelopen.

Voordelen:

+ Oppervlak is eenvoudig schoon te maken

+ Beschikt over een kinderslot

+ Beschikt over Hob2Hood functie, voor aansluiting met je slimme afzuigkap

Nadelen:

– Vrij kleine kookplaat met 4 zones

3. Neff T59TS61N0

De Neff T59TS61N0 is een inductie kookplaat met 5 zones, waarvan 1 kookzone extra veel vermogen heeft. De plaat heeft 17 kookstanden om de temperatuur te bepalen. Daarnaast beschikt hij over een powerboost functie en een indicator van de restwarmte.

Dit model heeft daarnaast nog de volgende functionaliteiten: handige flexzones, kinderbeveiliging en veiligheidsuitschakeling.

De Neff T59TS61N0 beschikt over een speciale functie genaamd: TwistPad® Fire. Dit is een magnetische, afneembare, verlichte bedieningsknop waarmee alle zones makkelijk bediend kunnen worden. Tevens beschikt hij over een powermanagement functie, zodat je het maximale vermogen van de kookplaat kunt beperken indien het nodig is.

De plaat heeft een mooi design en is zeer groot, zodat je nooit ruimte te kort komt tijdens het koken.

Voordelen:

+ Eenvoudige bediening

+ Makkelijk schoon te maken

+ Beschikt over een warmhoudfunctie

Nadelen:

– Neemt veel ruimte in de keuken in beslag

– Redelijk prijzig

4. Bosch Serie 8 PXX975KW1

De volgende kookplaat in ons koopadvies is de Bosch Serie 8 PXX975KW1. Dit model heeft 17 vermogensniveaus, waardoor je nauwkeurig de temperatuur kunt instellen. Met de TFT-touchdisplay kan je de plaat zeer eenvoudig bedienen. De kookplaat beschikt daarnaast over een flexinductiezone. Hiermee kan je de kookzones combineren tot één grote zone.

Andere handige functionaliteiten van de Bosch Serie 8 PXX975KW1 zijn de powerboost functie en ReStart functie. Met de laatst genoemde functionaliteit herstelt de kookplaat alle eerder ingestelde instellingen wanneer je hem onbedoeld hebt uitgeschakeld.

Deze inductie kookplaat is daarnaast zeer veilig, dankzij de restwarmte indicator, automatische veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging.

Voordelen:

+ Duidelijke TFT-display

+ Zeer veilige kookplaat

+ Grote kookplaat met genoeg plek voor al je pannen

Nadelen:

– Best prijzig

5. Samsung NZ84J9770EK

De Samsung NZ84J9770EK is een inductie kookplaat met een fantastisch design. De plaat is qua design niet vergelijkbaar met andere inductie kookplaten. Hierdoor valt dit model meteen op in je keuken en is het een echte eyecatcher.

Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones en heeft een restwarmte indicator, waardoor je eenvoudig kunt zien of de plaat nog heet is. Dit model heeft een uitgebreide bediening met een touchscreen, tiptoetsen, drukknoppen en draaiknoppen.

Deze kookplaat is geschikt voor alle soorten en maten aan pannen dankzij de Wide Flex Zone. Deze is ontworpen om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Tevens beschikt hij over een Quick start functie, waardoor de kookzone extreem snel op temperatuur komt.

Voordelen:

+ Uniek design

+ Zeer veilig kooksysteem

+ Temperatuur is eenvoudig te bepalen met dit model

Nadelen:

– Samsung staat niet bekend om inductie kookplaten

6. AEG IKE85441XB

De AEG IKE85441XB is een kookplaat voorzien van 5 kookzones. Daarnaast heeft hij 14 verschillende standen en beschikt hij over een ingebouwde display. Met de warmhoudfunctie houdt je de pan op een constante temperatuur en dit model beschikt ook over een pan detectie functionaliteit.

Deze inductie plaat heeft een kinderslot en beschikt over de Hob2Hood functie. Met deze functionaliteit kan je het apparaat koppelen met je slimme afzuigkap.

Tevens heeft hij een powerbooster functie en een handige brugfunctie, waardoor je twee kookzones samen kunt voegen tot een grote of dubbele zone.

De AEG IKE85441XB beschikt daarnaast over een pauze functionaliteit voor korte onderbrekingen en timer functie, waardoor de plaat na het aflopen van de timer automatisch uitschakelt.

Voordelen:

+ Beschikt over een restwarmte indicator

+ Heldere display

+ Beschikt over oververhittingsbeveiliging

Nadelen:

– Geen wokbrander

7. AEG IKE95454IB

De volgende inductie plaat in ons koopadvies is de AEG IKE95454IB. Deze kookplaat heeft 5 kookzones, waarvan er 2 flexibele kookzones zijn. Hij beschikt over een panherkenning functionaliteit en een restwarmte indicator. Het model heeft 14 verschillende kookstanden voor een perfecte verdeling van het vermogen.

Ook deze kookplaat beschikt over een boostfunctie, waardoor je extra snel iets kan verwarmen. Daarnaast heeft hij een bridgefunctie, waarmee je twee afzonderlijke kookzones kunt combineren tot een grote hittebron.

De inductie kookplaat is veilig, want hij beschikt over kinderbeveiliging en automatische veiligheidsuitschakeling. Andere handige functionaliteiten waarover dit model beschikt zijn een warmhoudfunctie en een timer.

Voordelen:

+ Beschikt over de Hob2Hood functie, voor aansluiting met je slimme afzuigkap

+ Duidelijke gebruikersinterface

+ Enorm veel ruimte voor je pannen

Nadelen:

– Geen wokbrander

8. Bosch Serie 4 PUE611BB5D

De volgende inductie kookplaat in ons koopadvies is de Bosch Serie 4 PUE611BB5D. Dit model beschikt over 4 kookzones en 17 verschillende kookstanden. Deze plaat heeft een restwarmte indicator en een powerboost functie. Met de laatst genoemde functie geef je de inductie plaat extra vermogen, waardoor je een grote pan water 35% sneller aan de kook kan brengen dan op de hoogste temperatuur stand.

Andere handige functies van dit model zijn de kinderbeveiliging en een timerfunctie. Daarnaast beschikt hij ook over een ReStart functie. Met deze functie onthoudt de laatst gekozen instellingen, als je hem binnen een aantal seconden weer aanzet.

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Powerboost functie

+ Beschikt over een Quickstart functie

Nadelen:

– Geen smartbediening

– Geen flexinductie

9. Bosch PIE631FB1E

De Bosch PIE631FB1E is een kookplaat met 4 kookzones en 17 kookstanden, waarmee je het vermogen optimaal kunt verdelen. Deze inductie plaat is vergelijkbaar met de nummer 8 uit het koopadvies. Zo beschikt hij ook over de QuickStart, ReStart en powerboost functionaliteiten. De powerboost functie werkt op alle kookzones.

Dit model heeft daarnaast een timer, kookwekker en de pandetectie functie. Met de ingebouwde display kun je de plaat via tiptoetsen eenvoudig bedienen. Tevens beschikt de PIE631FB1E over een restwarmte indicator en kinderbeveiliging. Daarnaast is een ander voordeel van deze plaat de lage prijs!

Voordelen:

+ Relatief goedkoop voor een inductie kookplaat

+ Mooi ontwerp

+ Handige automatische panherkenning

Nadelen:

– Geen koppelbare kookzones

– Geen pauze functionaliteit

10. Siemens EX875LVC1E

De laatste inductie kookplaat in ons koopadvies is de Siemens EX875LVC1E. Deze plaat beschikt over 5 kookzones en heeft een boostfunctie. Hierdoor kun je extra snel verwarmen. De kookplaat is voorzien van nieuwste technieken, zoals automatische panherkenning en de speciale Siemens technologie: fryingSensor Plus. Deze functie houdt na het opwarmen automatisch de gewenste temperatuur in de pan aan om te voorkomen dat je gerecht aanbrand.

De kookplaat beschikt over 17 verschillende kookstanden, hierdoor kan je nauwkeurig de temperatuur bepalen. Daarnaast heeft hij een warmhoudfunctie en een luxe uitstraling dankzij de speciale sensor bediening.

Een andere handige eigenschap van dit product zijn de flexibele kookzones. Hierdoor kan je met gemak kookzones samen voegen tot een grote kookzone. De plaat beschikt over een timerfunctie, zodat je de tijd kan instellen dat de plaat automatisch uitschakelt.

Voordelen:

+ Diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals een oververhittingsbeveiliging en een kinderslot

+ Zeer eenvoudig schoon te maken

+ Moderne en stijlvolle uitstraling

Nadelen:

– Geen sensor die de temperatuur regelt, zodat er niks overkookt of aanbrandt

Dit was de beste inductie kookplaat van 2023: de top 10

Wij hopen dat je dankzij ons koopadvies een goede keuze kunt maken wat betreft een inductie kookplaat. In onze webshop kun je deze kookplaten eenvoudig bestellen tegen een zeer scherpe prijs.

Ben je specifiek op zoek naar een inductie kookplaten met 5 zones? Bekijk dan ons koopadvies over de beste inductie kookplaat met 5 zones.

Heb je nog vragen of wil graag advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.