Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

De beste inductiekookplaat met afzuiging van 2023: de top 10

Beste inductie kookplaten met afzuiging

Ben je op zoek naar de beste inductiekookplaat met afzuiging van 2023? Wij hebben een handig koopadvies gemaakt met de top 10 inductiekookplaten met afzuiging van 2023.

De inductiekookplaten met afzuiging zijn geselecteerd op de volgende aspecten:

 • Functionaliteiten en eigenschappen
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Kracht van de afzuiging

Jij weet met dit koopadvies precies welke inductiekookplaat met afzuiging je moet kopen!

Klik op button hieronder het gehele assortiment aan alle inductie kookplaten van KiJoo.

Inductie kookplaten

Wil jij graag een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Waar op letten bij het kopen van een inductiekookplaat met afzuiging?

Bij het kopen van een inductiekookplaat met afzuiging moet je op een aantal factoren letten. Door rekening te houden met deze factoren voorkom je dat je een verkeerde inductieplaat koopt die niet bij je wensen en behoeften past. Hierdoor ben je goed voorbereid voor je aankoop van een inductiekookplaat met afzuigsysteem!

Met de volgende factoren moet je rekening houden:

 • De afmetingen zijn enorm belangrijk, want je wilt natuurlijk geen te kleine of te grote kookplaat. Het is daarom belangrijk om van te voren uit te zoeken welke afmetingen je nodig hebt voor je keuken.
 • Extra functies zijn voor sommige mensen een belangrijke factor bij het aanschaffen van een inductiekookplaat met afzuiging. Deze extra functionaliteiten maken een kookplaat nog fijner of veiliger! Dit zijn functies, zoals kinderslot, timers en pan herkenning.
 • Het budget speelt een grote rol bij het maken van een keuze voor de beste inductiekookplaat met afzuiging. De prijzen van dit soort kookplaten variëren enorm, hierdoor is het verstandig om van te voren een budget te bepalen.
 • Het aantal kookzones is ook een belangrijke factor bij het maken van je keuze. Als je met een klein gezin bent, dan is het onnodig om een inductiekookplaat met afzuiging met 5 kookzones te kopen. Houdt dus rekening met het aantal personen in je huishouden bij het maken van je keuze!

De beste inductiekookplaat met afzuiging van 2023

Om antwoord te geven op de vraag ‘wat de beste inductie kookplaat met afzuiging?’ hebben wij verschillende modellen onder ogen genomen. Hieruit komt de BORA PURU als winnaar uit de bus. Dit model heeft een fantastisch design en alle functionaliteiten die je mag verwachten van de beste inductiekookplaat met afzuiging van 2023!

Hieronder staan de top 10 beste inductiekookplaten met afzuiging van 2023 in een opsomming:

 1. BORA PURU
 2. Siemens iQ300 EH611BE15E
 3. Elica NIKOLATESLA FIT BL/A/60
 4. Bosch PXX875D67E
 5. AEG IDE84244IB
 6. BORA PUXU
 7. Siemens EX875LX67E
 8. Elica NIKOLATESLA PRIME BL/A/83
 9. Bosch Serie 6 PVQ811F15E
 10. Elica NIKOLATESLA One Zwart

1. BORA PURU

De BORA PURU is de beste inductiekookplaat met afzuiging van 2023. Deze kookplaat van BORA heeft een fantastisch onderscheidend design en is voorzien van allerlei functionaliteiten. De BORA PURU heeft 4 kookzones, waarbij vier pannen met een doorsnee van 24 cm tegelijk op de kookplaat passen.

De kookplaat beschikt over een boostfunctie, hierdoor kun je een kookplaat extra snel opwarmen. Handig voor als je snel een pan water aan de kook wilt brengen. Deze BORA blinkt uit door het ingebouwde afzuigsysteem. De afzuiger doet zeker niet onder voor een normale afzuigkap. Je hebt geen last meer van kookluchtjes en ook de vetfiltering werkt uitstekend. En dit alles met een afzuigcapaciteit van 400 m3 per uur.

De inductieplaat heeft een breedte van 76 cm, diepte van 51,5 cm en hoogte van 18,8 cm. Hij heeft daarnaast 10 verschillende vermogensniveaus. En dankzij de stille motoren en de geïntegreerde geluidsdemper maakt de BORA PURU in de meeste gevallen minder geluid dan een traditionele afzuigkap. Zo betreft het geluidsniveau 53,5 dB.

Kortom: alles wat je van de beste inductiekookplaat met afzuiging kan verwachten! Deze inductiekookplaat is te kopen bij KiJoo voor de scherpe prijs van €2.499,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Strak en mooi design

+ Eenvoudig schoon te maken

+ Laag geluidsniveau

Nadelen:

– Redelijk prijzig

2. Siemens iQ300 EH611BE15E

De volgende kookplaat in ons koopadvies is de Siemens iQ300 EH611BE15E. Dit is de beste inductie kookplaat met afzuiging van 60 cm. Met zijn 4 kookzones kan je genoeg pannen kwijt tijdens het koken. Daarnaast heb je 17 verschillende vermogensniveaus, zodat je perfect de temperatuur kan bepalen.

Deze inductieplaat heeft meerdere handige functionaliteiten, zoals een boostfunctie, panherkenning en een kinderslot. De afzuigcapaciteit van deze plaat betreft 500 m3 per uur. Hierdoor doet hij niet onder voor een normale afzuigkap. Het geluidsniveau van het apparaat is 68 dB.

Een andere functie die de Siemens iQ300 EH611BE15E heeft is een restwarmte indicator. Deze geeft aan of een kookzone nog warm is.

Ben je op zoek naar de beste inductie kookplaat met afzuiging van 60 cm? Dan is de Siemens iQ300 EH611BE15E een perfecte keuze! Deze inductiekookplaat is verkrijgbaar bij KiJoo voor de scherpe prijs van €1.649,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Scherpe prijs

+ Kinderbeveiliging

+ Boostfunctionaliteit

Nadelen:

– Relatief hoog geluidsniveau

3. Elica NIKOLATESLA FIT BL/A/60

De Elica NIKOLATESLA FIT BL/A/60 is een inductiekookplaat met 4 kookzones en een afzuigsysteem. Hij beschikt over 9 vermogensniveaus en is 60 cm breed. Daarnaast beschikt de kookplaat over verscheidene handige functies. Zo heeft de plaat een kinderslot, boostfunctie en pan herkenning.

De ingebouwde afzuiger heeft een maximale afzuigcapaciteit van 620 m3 per uur en het geluidsniveau van de afzuiger is tussen de 45 – 57 dB. Het afzuigsysteem past automatisch het zuigniveau aan, hierdoor heb je een perfecte balans tussen kracht, energie-efficiëntie en stilte.

Een van de kookzones is een uitbreidbare kookzone. Dit is handig voor langwerpige pannen en braadsledes. Tevens heeft deze inductieplaat een overkook- en oververhittingsbeveiliging.

Deze inductiekookplaat met afzuigsysteem is bij KiJoo verkrijgbaar voor de scherpe prijs van  €1.449,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Panherkenning

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Uitbreidbare kookzone

Nadelen:

– Geen automatisch waakstand, dat het apparaat indien inactief uitschakelt

4. Bosch PXX875D67E

De Bosch PXX875D67E is de beste inductie kookplaat met afzuiging van 80 cm breed. Hij beschikt over 4 kookzones, waarvan er 2 flexibele kookzones zijn. Deze flexibele zones zijn handig voor als je een langwerpige pan wilt gebruiken of een vispan. Daarnaast beschikt de kookplaat over 17 verschillende vermogensniveaus.

Deze inductieplaat heeft ook verschillende nuttige functies, zoals een kinderslot, pan herkenning en een geïntegreerde klok. De afzuigcapaciteit van het afzuigsysteem betreft 500 m3 per uur. Daarnaast is het maximale geluidsniveau van de kookplaat 69 dB. Beide kunnen hoger liggen indien je gebruik maakt van de boost functionaliteiten.

Deze plaat beschikt tevens over een restwarmte indicator die aangeeft welke kookzone nog warmte afgeeft. Een ander voordeel is de ReStart functie. Deze zorgt ervoor dat indien de inductieplaat opeens uitschakelt, dat hij de laatste instellingen onthoud.

Ben je op zoek naar de beste inductie kookplaat met afzuiging van 80 cm breed dan is de Bosch PXX875D67E een extreem goede keuze! Deze inductieplaat is voor de scherpe prijs van €2.549,-* te koop bij KiJoo.

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ 2 flexibele kookzones

+ Veel verschillende vermogensniveaus

+ Veel ruimte om te koken

Nadelen:

– Relatief hoog geluidsniveau

5. AEG IDE84244IB

De volgende inductiekookplaat met afzuiging in ons koopadvies is de AEG IDE84244IB. Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones en is 83 cm breed. Tevens beschikt hij over de functie die ervoor zorgt dat de afzuiging zich automatisch aanpast aan de kookstand en de hoeveelheid pannen op de plaat.

De inductieplaat heeft een mooi strak design en past hierdoor in de modernere keukens. Tevens is hij zeer gemakkelijk schoon te maken, wat natuurlijk veel tijd bespaard in het onderhoud van de plaat. Daarnaast beschikt de plaat ook over een kinderslot.

Het afzuigsysteem heeft een geluidsniveau van 62 dB en een (gemiddelde) afzuigcapaciteit van 405 m3 per uur. Tevens beschikt dit apparaat over een geïntegreerde klok en timer.

De AEG IDE84244IB is bij KiJoo verkrijgbaar voor de scherpe prijs van €1.599,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Mooi en strak design

+ Zeer eenvoudig schoon te maken

+ Schakelt zichzelf automatisch uit, wanneer hij inactief is

Nadelen:

– Vrij luide afzuiger

6. BORA PUXU

De tweede BORA in ons koopadvies is de BORA PUXU van 83 cm breed. Deze inductieplaat beschikt over alle handige functies die kan verwachten bij een inductiekookplaat uit het hogere segment. Zo heeft hij 11 vermogensstanden en 4 kookzones met boosterfunctie. Hierdoor kan je extra snel je eten opwarmen.

Tevens heeft de BORA PUXU enkele comfortabele functies om het koken nog gemakkelijk te maken! Zo beschikt hij over een indicator voor de actieve kookzone en beschikt hij over een automatische pandetectie. Andere handige functionaliteiten zijn: kinderbeveiliging, timerfunctie en een warmhoudfunctie.

De kookplaat heeft ook een restwarmte indicator die laat zien welke kookzone nog hitte afgeeft. Het is ook een van de weinige kookplaten waar een extra lange tepan yaki of grillplaat geplaatst kan worden. Dit komt omdat de 2 flexibele zones tot 2 extra grote kookzones uitgebreid kunnen worden.

De BORA PUXU heeft een laag geluidsniveau, maar wel een hoge afzuigcapaciteit. Geniet van het minimalistische en moderne design van BORA!

Deze inductiekookplaat met afzuigsysteem is verkrijgbaar bij KiJoo voor €3.499,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ 2 handige flexibele zones die naar 2 extra grote kookzones kunnen worden uitgebreid

+ Automatische panherkenning

+ Geeft aan wanneer de vetfilter gereinigd moet worden

Nadelen:

– Geen overkookbeveiliging

7. Siemens EX875LX67E

De volgende Siemens inductieplaat in ons koopadvies is de Siemens iQ700 EX875LX67E van 80 cm breed. Deze plaat beschikt over 4 kookzones, waarvan er 2 flexibele kookzones zijn. Met zijn 17 vermogensniveaus kan je precies bepalen op welke temperatuur je wilt koken.

Het afzuigsysteem van deze inductiekookplaat heeft een maximale afzuigcapaciteit van 622 m3 per uur. Hierbij produceert hij 69 – 74 dB aan geluid. De kookplaat beschikt over verschillende fijne functies, zoals een kinderslot, een warmhoudfunctie en een boosterfunctionaliteit.

De plaat heeft ook een restwarmte indicator die aangeeft welke kookzone nog warm is. Hierdoor zul je niet zomaar je handen verbranden. De inductieplaat is eenvoudig schoon te maken en beschikt over een schoonmaakslot.

Dit product is verkrijgbaar bij KiJoo voor de scherpe prijs van €2.699,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ 17 verschillende vermogensniveaus, zodat je de ideale temperatuur kan bepalen

+ Beschikt over 2 flexibele kookzones

+ Heeft een panherkenning functie

Nadelen:

– Geen automatische uitschakeling, wanneer de plaat inactief is

8. Elica NIKOLATESLA PRIME BL/A/83

De Elica NIKOLATESLA PRIME BL/A/83 is een inductiekookplaat met afzuiging van 83 cm breed. De plaat heeft 4 verschillende kookzones en beschikt over allerlei handige functies. Zo heeft hij een flexibele kookzone, panherkenning en een kinderslot.

Het afzuigsysteem van deze inductieplaat heeft een afzuigcapaciteit van 610 m3 per uur. Het geluidsniveau varieert tussen de 61 dB en 71 dB. Hierdoor doet deze afzuiger niet onder voor een traditionele afzuigkap.

Deze kookplaat beschikt ook over een restwarmte indicator, waardoor je precies weet welke kookzone nog warmte afgeeft. De Elica NIKOLATESLA PRIME BL/A/83 schakelt zichzelf automatisch uit als die niet gebruikt wordt.

Deze inductiekookplaat met afzuiging is verkrijgbaar voor de interessante prijs van €1.449,-* bij KiJoo.

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Hoge afzuigcapaciteit

+ Schakelt zichzelf automatisch uit, wanneer de plaat inactief is

+ Goede prijs-kwalteitverhouding

Nadelen:

– Relatief hoog geluidsniveau

9. Bosch Serie 6 PVQ811F15E

De volgende topper in ons koopadvies is de Bosch Serie 6 PVQ811F15E inductiekookplaat met afzuiging. Deze kookplaat is 83 cm breed, beschikt over 17 verschillende vermogensniveaus en hij heeft 4 kookzones.

Tevens beschikt deze inductieplaat over verscheidene functionaliteiten. Zo heeft de plaat een boostfunctionaliteit en een pan detectie functie. Met de boostfunctie kan je tot wel 50% sneller koken. Andere functies waarover dit apparaat beschikt zijn een kinderslot en een restwarmte indicator.

Deze inductiekookplaat heeft een afzuigcapaciteit tussen de 500 m3 per uur en 622 m3 per uur op intensiefstand. Daarnaast ligt het geluidsniveau gemiddeld op 69 dB.

De Bosch Serie 6 PVQ811F15E is eenvoudig schoon te maken en is verkrijgbaar bij KiJoo voor €2.249,-*

*Prijs op 15-11-2022

Voordelen:

+ Eenvoudig schoon te maken

+ Beschikt over een boostfunctie

+ Heeft veel (17) vermogensniveaus

Nadelen:

– Geen flexibele kookzones

10. Elica NIKOLATESLA One Zwart

De laatste inductiekookplaat met afzuiging in ons koopadvies is de Elica NIKOLATESLA One Zwart van 83 cm breed. Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones en 9 vermogensniveaus. Het is mogelijk om kookzones samen te voegen met deze kookplaat van Elica. Daarnaast beschikt de inductieplaat over vele handige functionaliteiten.

Zo heeft de kookplaat een boostfunctie, panherkenning functie en een kinderslot die zorgt voor extra veiligheid. Tevens heeft het apparaat een restwarmte indicator per zone.

Het gemiddelde geluidsniveau van de afzuiging is 59 en 61 dB. Daarnaast doet de afzuigcapaciteit niet onder voor een normale afzuigkap. Hierdoor is je keuken snel kooklucht vrij.

Ben je dus op zoek naar een goede inductiekookplaat met afzuiging? Dan is de Elica NIKOLATESLA One Zwart een goede optie en verkrijgbaar bij KiJoo voor €1.649,-*

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Panherkenning functie

+ Restwarmte indicator per kookzone

Nadelen:

– Geen overkookbeveiliging

Hoe werkt een inductiekookplaat met afzuiging?

Warme kooklucht stijgt op met een snelheid van een meter per seconde, maar het krachtige afzuigsysteem in de inductieplaten zuigt de damp naar beneden met een snelheid van vier meter per seconde. Hierdoor is de afzuigsnelheid een stuk krachtiger dan de opstijgsnelheid en zullen alle kookluchtjes opgezogen worden: nog voordat ze naar boven kunnen stijgen.

Een inductiekookplaat met afzuiging heeft daarom vele voordelen. Je hebt geen afzuigkap meer nodig en de ruimte blijft ook een stuk schoner, want de kookdampen krijgen niet de kans om omhoog te stijgen.

Dit waren de 10 beste inductiekookplaten met afzuiging van 2023

Wij hopen dat ons koopadvies je verder heeft geholpen met de keuze maken voor een inductiekookplaat met afzuiging.

Heb je liever toch een inductiekookplaat zonder afzuiging? Bekijk dan ons assortiment inductie kookplaten of kookplaten.

KiJoo is dé webshop voor een inductiekookplaat met afzuiging tegen een zeer scherpe prijs. Geniet volop van onze voordelen, zoals 14 dagen bedenktijd en gratis verzekerde verzending!

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan