Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

De beste keramische kookplaat van 2023: de top 7

Beste keramische kookplaat 2022

Wil jij weten wat de beste keramische kookplaat van 2023 is? KiJoo heeft een top 7 gemaakt van de beste keramische kookplaten van dit moment. Deze zijn geselecteerd op:

  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Eenvoudig aan te sluiten in de keuken

Hierdoor weet jij welke keramische kookplaat je moet kopen!

Keramische kookplaten

Ben je op zoek naar een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Wat is een keramische kookplaat?

Een keramische kookplaat is een kookplaat die werkt op elektriciteit. Ze noemen het een keramische plaat, omdat het oppervlak gemaakt is van glaskeramiek. Hierdoor is de plaat gemakkelijk schoon te maken en heeft het een strak design. Tevens een groot voordeel van een keramische kookplaat is dat je er geen speciale pannen voor nodig hebt.

De beste keramische kookplaat van 2023

Wij hebben een top 7 samengesteld van de beste keramische kookplaten van 2023:

  1. AEG keramische kookplaat HK834060XB
  2. Siemens ET675FNP1E
  3. Bosch PKN675DP1D
  4. AEG HK955070XB
  5. Bosch PKE645B17E
  6. Siemens ET845FM11E kookplaat met afzuigsysteem
  7. Siemens EA645GN17 kookplaat

1. AEG keramische kookplaat HK834060XB

De AEG keramische kookplaat HK834060XB is de beste keramische kookplaat van 2023 en ook meteen de beste keramische kookplaat met 4 pits. Zo heeft deze kookplaat een zeer scherpe prijs en meerdere handige functies.

Een van de functionaliteiten is de overkookbeveiliging. Hierdoor schakelen de kookzones automatisch uit als er een pan aan het overkoken is. Tevens heeft deze kookplaat een boostfunctie. Dit is ideaal wanneer je even snel een pan water aan de kook wilt brengen.

De keramische plaat heeft veertien kookstanden, zodat je tot in detail de temperatuur van de plaat kan regelen. Daarnaast heeft hij een handige braadzone. Dit is een extra grote kookzone die speciaal is voor extra grote pannen en braadsledes.

Kortom: alles wat je van de beste keramische kookplaat kunt verwachten! Deze keramische kookplaat is bij KiJoo te koop voor de scherpe prijs van €439,-*

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Oververhittingsbeveiliging, zodat de plaat niet oververhit

+ Groot aantal kookstanden, hierdoor kun je de temperatuur beter regelen

+ Handige braadzone voor grotere pannen

Nadelen

– Geen panherkenning

2. Siemens ET675FNP1E

De volgende keramische kookplaat op onze lijst is de Siemens ET675FNP1E. Deze kookplaat heeft naast een zeer scherpe prijs ook veel handige functionaliteiten. Zo heeft hij vier kookzones en zeventien kookstanden. Dit apparaat beschikt tevens over oververhittingsbeveiliging. Hierdoor is hij een stuk veiliger!

Andere functies waarover deze plaat beschikt zijn de twee boosterzones en een boosterfunctie. Deze Siemens kookplaat is daarnaast een stuk veiliger dan veel andere kookplaten, dankzij de automatische waakstand, kinderbeveiliging en restwarmte-indicator. De automatische waakstand zorgt ervoor dat het apparaat zichzelf automatisch uitschakelt.

Ben je op zoek naar een keramische kookplaat van Siemens voor een interessante prijs? Dan is deze zeer geschikt! Deze keramische plaat is verkrijgbaar bij KiJoo voor de scherpe prijs van €469,-*

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Boostfunctie, waardoor je extra snel een pan water aan de kook brengt

+ Restwarmte-indicator, die aangeeft of de plaat nog warm is

+ Erg gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

– Geen geluidssignaal dat aangeeft wanneer het eten klaar is met koken

3. Bosch PKN675DP1D

De Bosch PKN675DP1D keramische kookplaat heeft vier zones en nog een aantal andere mooie functionaliteiten. Zo beschikt deze plaat over een boostfunctie en een braadzone. Met de boostfunctionaliteit zorg je ervoor dat je water ongeveer 35% sneller kookt, dan wanneer je deze functie niet gebruikt. De braadzone is een extraschakelbare kookzone voor vis- en braadpannen.

Deze kookplaat beschikt daarnaast over een extra breed bedieningspaneel met een mooi design en goed leesbare tekst. Hierdoor kun je de plaat eenvoudig bedienen. Als je de kookplaat uitschakelt, worden de laatst gekozen instellingen voor korte tijd bewaard. Super handig voor als je de plaat per ongeluk uitzet, dan zijn de vorige instellingen direct beschikbaar.

Deze keramische kookplaat is verkrijgbaar bij KiJoo voor de lage prijs van €479,-*.

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Energieverbruiksindicator die het energieverbruik van de laatste kookbeurt aangeeft

+ Restwarmte-indicator, waardoor je weet of de plaat nog hitte afgeeft

+ ReStart, die ervoor zorgt dat de kookplaat automatisch uitschakelt wanneer iets overkookt

Nadelen:

– Geen panherkenning

4. AEG HK955070XB

De volgende keramische kookplaat in onze top 7 is de AEG HK955070XB. Dit is de beste 5 pits keramische kookplaat in onze lijst. Deze plaat is namelijk zeer ruim met extra grote kookzones en veertien kookstanden. Daarnaast beschikt hij over een braadzone, voor je braadpannen en langwerpige pannen. Een andere handige functionaliteit van deze kookplaat is de boostfunctie. Hierdoor kun je pannen extra snel opwarmen. De plaat schakelt zich ook automatisch uit, indien iets aan het overkoken is.

De AEG HK955070XB beschikt tevens over restwarmte indicatie, zodat je direct weet welke kookzones nog warmte afgeven. Hij heeft ook enkele veiligheidsfuncties, zoals een kinderslot en veiligheidsuitschakeling die de plaat uitschakelt indien die extreem belast wordt.

Deze keramische kookplaat met 5 pits is verkrijgbaar bij KiJoo voor de prijs van €699,-*.

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Eco Timer, waardoor je de laatste restwarmte gebruikt om mee te koken

+ Vijf kookzones, zodat je extra veel pannen kwijt kunt

+ Boostfunctionaliteit

Nadelen:

– Geen geheugenfunctie die je instellingen opslaat

5. Bosch PKE645B17E

De Bosch PKE645B17E is een keramische kookplaat met vier kookzones en zeventien kookstanden. De kookzones zijn instelbaar: hierdoor kun je gemakkelijk de grootte van een van de kookzones aanpassen op het formaat van je pannen.

De kookplaat beschikt ook over een timer en kinderslot. Daarnaast heeft hij een restwarmte-indicator, waardoor je precies weet welke kookzones nog warm zijn.

Het grootste voordeel van deze keramische kookplaat is de fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. Hij heeft wel wat minder functionaliteiten maar voor de meeste huishoudens weegt de prijs zwaarder. Vandaar dat hij volgens ons zeker een plekje in de lijst verdient!

De Bosch PKE645B17E is bij KiJoo verkrijgbaar voor de prijs van €299,-*.

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Zeer scherpe prijs voor een 4 pits keramische kookplaat

+ Instelbare kookzones

+ Zeventien kookstanden, zodat je op de juiste temperatuur kan koken

Nadelen:

– Geen boostfunctie

6. Siemens ET845FM11E kookplaat met afzuigsysteem

De beste keramische kookplaat met afzuigsysteem is de Siemens ET845FM11E. Deze plaat beschikt over vier kookzones en zeventien kookstanden. Deze kookplaat heeft alles wat je kan verwachten van een keramische kookplaat. Zo beschikt hij over een boostfunctie, restwarmte-indicator en een kinderslot

Het grootste voordeel van deze kookplaat is natuurlijk het integrale afzuigsysteem. Hierdoor heb je geen afzuigkap meer nodig in je keuken en dat is met name ideaal voor leefkeukens. Het is toch ooit een doorn in het oog: zo’n afzuigkap. Het afzuigsysteem van Siemens werkt automatisch: hij bepaalt de juiste stand op basis van de kookinstellingen. Je hebt er dus totaal geen omkijken naar.

Ben je op zoek naar een keramische kookplaat met afzuigsysteem? Dan is de Siemens ET845FM11E een uitstekende keuze. Hij is bij KiJoo verkrijgbaar voor een prijs van €1639,-*.

*De prijs op 10-11-2022

Voordelen:

+ Automatisch afzuigsysteem

+ Boostfunctionaliteit, waardoor je extra snel pannen kan opwarmen

+ Restwarmte-indicatie is geregeld per kookzone

Nadelen:

– Geen panherkenning

7. Siemens EA645GN17

De laatste keramische kookplaat in ons koopadvies is de Siemens EA645GN17. De plaat beschikt over vier kookzones, een restwarmte-indicator en een inschakelbare braadzone. Tevens heeft hij één variabele kookzone.

Het grootste voordeel van deze kookplaat is de prijs-kwaliteitsverhouding. Ondanks zijn zeer scherpe prijs, is dit nog steeds een zeer goede keramische kookplaat met high-speed keramisch glas.

Dus ben je op zoek naar een kleiner model keramische kookplaat? Dan is de Siemens EA645GN17 een geweldige keuze. Hij is verkrijgbaar bij KiJoo voor de scherpe prijs van €319,-*.

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Eenvoudig schoon te maken

+ Restwarmte-indicator, waardoor je weet of de kookplaten nog warm zijn

Nadelen:

– Geen boostfunctie

Wat is het beste: een inductie of keramische kookplaat?

Een tegenhanger van de keramische kookplaat is een inductiekookplaat. Maar wat is nu het beste: een inductiekookplaat of een keramische kookplaat?

Beide hebben ze voor- en nadelen. Zo is een inductiekookplaat meestal energiezuiniger en een stukje veiliger, maar een keramische kookplaat is in de aanschafprijs weer een stuk goedkoper. Daarnaast zijn keramische kookplaten nog makkelijker te onderhouden en schoon te maken dan een inductieplaat.

Bekijk onze gehele assortiment aan kookplaten!

Dit waren de top 7 beste keramische kookplaten van 2023

Wij hopen dat ons koopadvies je verder helpt bij het uitkiezen van een keramische kookplaat. Ben je juist op zoek naar een inductie kookplaat met afzuiging? Bekijk dan ons koopadvies ‘beste inductiekookplaat met afzuiging‘.

KiJoo is dé webshop voor het aanschaffen van een keramische kookplaat tegen een zeer scherpe prijs. Geniet van onze voordelen, zoals gratis verzekerde verzending en 14 dagen bedenktijd.

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan