Kijoo installatieservice witgoed

Materiaal installatieservice

Wanneer u kiest voor installatie dan wordt de installatie voor u geregeld.

De installateur komt uw bestelling ophangen of installeren meer heeft geen extra materiaal.

Indien u een stekker nodig heeft voor een kookplaat dient u die in huis te hebben voor de installateur komt.

Apparaten kunnen alleen worden geplaatst binnen het bereik van stopcontacten, leidingen en afvoeren is de afstand groter dan standaard in de verpakking aanwezig is, dan dient u zelf zorg te dragen voor materiaal dat lang genoeg is.

Indien dat materiaal in huis is zal de installateur dit vrijwel altijd voor u in orde maken.

Vragen die u kunt verwachten bij onze Installatieservice

Vragen die we stellen;

 

 1. Vragen bereikbaarheid, zijn er tijdsrestricties voor bijv. centrum gebied
 2. Betreft dit een etage levering ( i.v.m. planning 1m /2m)
 3. Lift aanwezig(groot genoeg voor bestelde artikel)
 4. Perilex/contra stekker is deze aanwezig? (kookplaat)
 5. Is de gas of waterkraan en stroom voorziening bereikbaar
 6. In het geval van inbouwvaatwasser  Meet uw front op de hoogte en breedte van de machine dit i.v.m. de type onderscheiding hoog / laag model (82-87 is laag model  87-92cm is hoog model).  Indien onduidelijk of de consument is niet instaat dit op te meten dan zou de agent van AO het oude modelnummer googelen kunnen googelen  ter indicatie
 7. Is er een milieu retour die wij af moeten voeren
 8. Wat is de inbouwhoogte voor een koelkast voet of knie hoogte ( i.v.m. planning 1m /2m)

Wat we niet installeren

Uitzonderingen

 • Afzuigkappen monteren wij niet
 • Wij bouwen alleen in en sluiten alleen aan op de bestaande voorzieningen
 • Dubbele trekschakelaar worden in 2m ritten gemonteerd, dit ivm tillen van de machines op vaak slecht bereikbare plaatsen.
 • Deur systemen als schuif of rail monteren we zonder specifieke voormelding

Voorwaarden Inbouw koelapparatuur

 

Inbouw koelapparatuur:

Wij kunnen je nieuwe inbouw koelkast, vriezer of koelvriescombinatie veilig voor je installeren. Hier is alles wat je moet weten over onze installatieservice.

Wat is inbegrepen bij de service?

 • We plaatsen je nieuwe apparaat in de daarvoor bestemde uitsparing in je keuken
 • We bevestigen het apparaat aan het bestaande deurophanging systeem
 • We sluiten je apparaat aan op de bestaande stroomvoorziening
 • We bouwen indien nodig je oude apparaat uit en nemen deze indien gewenst mee terug
 • We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug
 • Indien gewenst en mogelijk passen wij de draairichting van de deur aan

Inbouwmaten:

Wij kunnen je inbouw koelkast, vriezer of koelvriescombinatie in elk type keuken installeren, maar wij kunnen geen aanpassingen aan je keuken of inrichting verrichten. Meet dus goed de uitsparing in je keuken op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten op de inbouwtekening. Deze inbouwtekening is te vinden bij de foto’s van het apparaat op de productpagina. (zie voorbeeld hiernaast)

Deurophanging:

We installeren je nieuwe apparaat zowel op een deur op deur als sleepdeur systeem. Let wel goed op dat je een apparaat kiest dat past op het systeem van jouw keuken. Het is voor ons niet mogelijk om het deur bevestigingssysteem aan te passen. Het bevestigingssysteem wordt niet meegeleverd bij het apparaat. Dit is onderdeel van je keuken dus zorg dat dit bij de installatie beschikbaar is.  Zie ook afbeeldingen voor het verschil tussen beide systemen.

 

Op de productpagina is bij Productspecificaties onder Installatie bij Deurophanging te zien voor welk deurophanging systeem het apparaat geschikt is.

Deur omdraaien:

Indien mogelijk passen wij de draairichting van de deur aan als nodig. Op de productpagina is bij Productspecificaties onder Installatie bij Deurophanging te zien voor welk deurophanging systeem het apparaat geschikt is.

Op de productpagina is bij Productspecificaties onder De belangrijkste eigenschappen

bij Deurscharnier verwisselbaar te zien of het mogelijk is de draairichting van deur te veranderen. Wij kunnen geen aanpassingen aan je keuken of het bevestigingssysteem maken dus je keuken dient wel geschikt te zijn voor het omdraaien van de deur.

Uitbouwen:

We bouwen je oude apparaat desgewenst ook uit. Zorg in dit geval wel dat het apparaat vrij toegankelijk is en zonder dat er aanpassingen aan uw keuken of inrichting kan worden uitgebouwd. Dit met uitzondering van het deurpaneel. Om je oude apparaat uit te kunnen bouwen en te kunnen afvoeren, is het wel van belang dat het apparaat volledig leeg gemaakt is en geen ijs of restwater meer bevat.

Voorwaarden installatie inbouw Vaatwasser

Inbouw vaatwasser

Wij kunnen je nieuwe half of volledig geïntegreerde vaatwasser veilig voor je installeren. Hier is alles wat je moet weten over onze installatieservice.

Wat is inbegrepen bij de service?

 • We plaatsen je nieuwe vaatwasser in de daarvoor bestemde uitsparing in je keuken
 • We sluiten je vaatwasser aan op een bestaande waterkraan en afvoer en stroomvoorziening.
 • We bouwen indien nodig je oude vaatwasser uit en nemen deze indien gewenst mee terug
 • We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug

Inbouwmaten:

Wij kunnen je nieuwe vaatwasser in elk type keuken installeren, maar wij kunnen geen aanpassingen aan je keuken of inrichting verrichten. Meet dus goed de uitsparing in je keuken op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten op de inbouwtekening. Deze inbouwtekening is te vinden bij de foto’s van het apparaat op de productpagina. (zie voorbeeld hiernaast)

Deurpaneel:

We installeren zowel half- als volledig geïntegreerde vaatwassers en monteren hier het bestaande deurpaneel van jouw keuken op. Let wel goed op dat je een apparaat kiest dat past op het deurpaneel van jouw keuken. Het is voor ons niet mogelijk om het deurpaneel aan te passen. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de buitenkant van de vaatwasser. Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser bedekt het paneel van je keuken het gehele front van je vaatwasser. Zie afbeeldingen voor het verschil.

Aansluitpunten:

We sluiten je apparaat aan op de bestaande waterkraan en afvoer mist deze in tact zijn en zich binnen 1,5 meter van de plek van het apparaat bevinden. We kunnen geen aanpassingen maken aan de waterafvoer of waterkraan. Er dient tevens een goed functionerende stopcontact beschikbaar te zijn binnen 1,5 meter afstand van apparaat voor de stroomtoevoer.

Uitbouwen:

We bouwen je oude vaatwasser desgewenst ook uit. Zorg in dit geval wel dat het apparaat vrij toegankelijk is en zonder dat er aanpassingen aan uw keuken of inrichting kan worden uitgebouwd. Dit met uitzondering van het deurpaneel.

Voorwaarden installatie Kookplaten

Inductie aansluiting

 • We monteren de krachtstroomkabel aan je nieuwe apparaat
 • We sluiten je nieuwe apparaat aan op een bestaand, goed functionerend krachstroom aansluitpunt
 • We nemen indien gewenst je oude apparaat mee terug
 • We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug
 • Indien je de service besteld voor een kookplaat plaatsen wij het apparaat ook in de bestaande uitsparing van je aanrechtblad.

Veiligheidsafstand

De veiligheidszone is het gebied direct boven uw fornuis of kookplaat. Zorg er vóór de installatie voor dat dit gebied vrij is van brandbare voorwerpen, zoals hout, behang, stopcontacten, bedrading of een overhangende ketel.

Type aansluiting

Een ander aandachtspunt bij de installatie is het type aansluiting van het apparaat. Hierbij onderscheiden we krachtstroomaansluiting en een normale 230 volt aansluiting. Een apparaat dat op 230 volt werkt heeft een stekker dat op een standaard stopcontact past. Voor een apparaat dat op krachtstroom werkt, heb je een speciaal aansluitpunt nodig in je woning zoals op de afbeelding hiernaast. Indien je niet zo’n aansluitpunt hebt is het niet mogelijk voor ons om apparaten die op krachtstroom werken aan te sluiten. Raadpleeg voor het aanleggen van een krachtstroom aansluitpunt een gecertificeerde elektricien.

Op de productpagina is bij Productspecificaties onder Installatie bij Stroomaansluiting te zien of het apparaat van jouw keuze op krachtstroom werkt of op een standaard stopcontact kan worden aangesloten.

Aandachtspunten geïntegreerde kookplaat:

Wij kunnen je kookplaat in elk type werkblad installeren, maar het is voor ons niet mogelijk om de uitsparing in je aanrechtblad aan te passen. Meet dus goed de uitsparing op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten te zien op de inbouwtekening bij de foto’s van het apparaat op de productpagina.

 

 

Gas aansluiting:

Wij kunnen je nieuwe fornuis of kookplaat veilig voor je installeren. Hier is alles wat je moet weten over onze installatieservice.

Wat is inbegrepen bij de service?

 • We monteren de bijgeleverde gasslang aan je nieuwe apparaat (optioneel kan een gasslang aangeboden worden en direct aan de monteur worden afgerekend)
 • We sluiten je nieuwe apparaat aan op een bestaande, en goed functionerende gaskraan
 • We nemen indien gewenst je oude apparaat mee terug
 • We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug
 • Indien je de service besteld voor een kookplaat, plaatsen wij het apparaat ook in de bestaande uitsparing van je aanrechtblad.

Ventilatie:

Gasveiligheidsvoorschriften schrijven ook voor dat er voldoende ventilatie moet zijn in de kamer waar het apparaat geïnstalleerd moet worden. Als je in je keuken geen raam of deur naar de buitenwereld hebt, denk er dan over om te kiezen voor een geschikt elektrisch model.

 

Gaskraan/ leiding:

Wij kunnen je apparaat aansluiten op een bestaande, kwalitatief goede en veilige gaskraan en gasleiding. Het is voor ons niet mogelijk om de kraam of leidingen te vervangen of te verleggen. Wij sluiten niet aan op gasflessen.

Aandachtspunten geïntegreerde kookplaat:

Wij kunnen je kookplaat in elk type werkblad installeren, maar het is voor ons niet mogelijk om de uitsparing in je aanrechtblad aan te passen. Meet dus goed de uitsparing op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten te zien op de inbouwtekening bij de foto’s van het apparaat op de productpagina.