Koelen en vriezen

Controleren of het lichtje in de koelkast wel uitgaat.

Het blijft natuurlijk altijd de grote vraag: Gaat het lichtje in de koelkast wel uit als je de deur van de koelkast dicht doet.

Je kunt dit natuurlijk controleren door een gat in de koelkast te boren maar dat is natuurlijk zonde.

De beste methode is zelf in de koelkast te gaan zitten of indien de koelkast te klein is uw kind er in te zetten en de deur dicht te doen.

Dit mag maar een paar seconde natuurlijk aangezien  een koelkast luchtdicht is…

Wat is de ideale temperatuur in de Vriezer

De ideale temperatuur in een vriezer is -18°C. Hiermee blijven jouw producten langer vers en je ben je niet veel kwijt aan energiekosten.

Wanneer een precieze temperatuur kiezen niet mogelijk is, gebruik je een thermometer om te controleren welke temperatuur het binnenin is.

Wat is de juiste temperatuur in de koelkast?

Wat je wel kunt aanhouden is: hoe hoger de stand, hoe meer hij koelt. De beste temperatuur om je etenswaren te bewaren, is 4 °C. Als je je koelkast op een lage temperatuur zet, dan bederven producten minder snel en ook ziekteverwekkers groeien nauwelijks. Veel nieuwere koelkasten hebben een display met de temperatuur.

Geen display plaats een thermometer in de koelkast zodat u kunt zien hou koud deze is.

Warme lucht stijgt omhoog koude zakt hierdoor is het onderin de koelkast kouder dan boven.

 

Is het hoogste of het laagste cijfer de koudste stand in de koelkast?

De meest gestelde vraag over een koelkast blijft toch wel de vraag over de draaiknop voor de temperatuur in de koelkast.

Als er een knop zit in je koelkast is het HOOGSTE cijfer de koudste stand.

In de meeste gevallen is stand 3 de juiste stand

 

 

Hoe lang moet ik wachten tot ik de koelkast aan kan zetten?

Je ontvangt de nieuwe koelkast en zet deze op zijn plaats, sluit hem dan nog niet direct aan. Een koelkast bevat koelvloeistof dat tijdens het transport in beweging is geweest.

Het is raadzaam de koelkast tenminste 4 uur te laten staan en in sommige gevallen 24 uur lees de handleiding altijd goed door. Kom je er niet uit hou dan altijd 24 uur aan voor de zekerheid..