Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

Hoe kies je een vaatwasser?

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste vaatwasser / afwasmachine wij helpen je een handje.

 1. Capaciteit: Overweeg hoeveel vaat je tegelijkertijd wilt wassen en kies een vaatwasser met de juiste capaciteit om aan jouw behoeften te voldoen. Dit worden couverts genoemd.
 2. Maat: Meet de ruimte waar je de vaatwasser wilt plaatsen en zorg ervoor dat de vaatwasser past.
 3. Geluidsniveau: Overweeg het geluidsniveau van de vaatwasser. Als je de vaatwasser in de buurt van de woonkamer plaatst, wil je misschien een stillere machine.
 4. Energie-efficiëntie: Overweeg de energie-efficiëntie van de vaatwasser. Een energiezuinige vaatwasser bespaart op de lange termijn energie en geld.
 5. Functies: Overweeg welke functies je belangrijk vindt, zoals een verstelbaar rek, besteklade, waterontharder, kinderslot, enz.
 6. Merk en betrouwbaarheid: Overweeg het merk en de betrouwbaarheid van de vaatwasser. Lees online reviews en vraag aan vrienden en familie naar hun ervaringen.
 7. Prijs: Overweeg jouw budget en zoek naar een vaatwasser die aan jouw behoeften voldoet en binnen jouw budget past.

Door deze factoren te overwegen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van de juiste vaatwasser voor jouw huis.

Type vaatwasmachines

Er zijn verschillende soorten vaatwassers / afwasmachine beschikbaar op de markt. Hieronder staan de meest voorkomende typen:

 1. Inbouw vaatwassers: Deze vaatwassers worden in een keukenkastje geïnstalleerd en zijn daardoor onzichtbaar wanneer de deuren gesloten zijn.
 2. Onderbouw vaatwassers: Dit zijn vergelijkbaar met inbouw vaatwassers, maar deze modellen zijn ontworpen om onder het aanrechtblad te worden geïnstalleerd en hebben een zichtbare voorkant.
 3. Vrijstaande vaatwassers: Deze vaatwassers zijn ontworpen om overal in de keuken geplaatst te worden en zijn niet ingebouwd in een kast. Ze hebben een zichtbare voorkant en zijn gemakkelijk te verplaatsen indien nodig.
 4. Compacte vaatwassers: Deze vaatwassers zijn kleiner dan standaard vaatwassers en zijn ideaal voor kleine keukens of voor mensen die weinig ruimte hebben.
 5. Vaatwassers met besteklade: In plaats van een bestekmandje, hebben deze vaatwassers een aparte lade bovenin de vaatwasser voor het bestek.
 6. Vaatwassers met extra rekken en opbergruimte: Deze vaatwassers hebben extra rekken en opbergruimte om meer vaat op te kunnen bergen.
 7. Stille vaatwassers: Deze vaatwassers zijn ontworpen om minder geluid te maken tijdens het gebruik, zodat je ze ook ‘s avonds of ‘s nachts kunt gebruiken zonder anderen te storen.
 8. Slimme vaatwassers: Deze vaatwassers zijn verbonden met het internet en kunnen bediend worden met een smartphone of spraakassistent.

Het type vaatwasser dat het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte in jouw keuken.

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan