Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

Keuze Afzuigkap recirculeren of luchtafvoer

Er zijn twee belangrijke manieren waarop afzuigkappen lucht kunnen filteren: via luchtafvoer of via recirculatie. Welke is voor u geschikt?

Luchtafvoer

Een afzuigkap met luchtafvoer zuigt de lucht uit uw keuken op en voert deze af naar buiten via een buis of kanaal dat naar buiten leidt. Het voordeel van deze methode is dat de vervuilde lucht volledig uit uw keuken wordt verwijderd en uw huis geen geurtjes of dampen krijgt. Luchtafvoersystemen vereisen echter wel installatie van een ventilatiekanaal door de muur of het dak van uw huis, wat extra kosten met zich meebrengt. Bovendien verliest u de warmte die in de lucht zit, omdat deze naar buiten wordt geblazen.

Recirculatie

Een afzuigkap met recirculatie filtert de lucht die uit uw keuken komt en blaast deze terug de keuken in. In plaats van het afvoeren van de lucht naar buiten, wordt de lucht via een filter schoongemaakt en weer terug in de keuken geblazen. Het voordeel van deze methode is dat er geen installatie van een ventilatiekanaal nodig is en dat er geen warmte verloren gaat. Het nadeel is echter dat de geurtjes en dampen niet volledig uit uw keuken verdwijnen en dat u de filters regelmatig moet vervangen of reinigen om te voorkomen dat ze verstopt raken.

Het type afzuigkap dat u kiest, kan invloed hebben op of u luchtafvoer of recirculatie nodig heeft. Sommige afzuigkappen kunnen worden gebruikt met beide systemen, maar u moet ervoor zorgen dat u de juiste filters hebt als u de recirculatiemethode gebruikt. Bij luchtafvoer moeten de buizen en ventilatiekanalen correct worden geïnstalleerd en geplaatst om ervoor te zorgen dat de lucht naar buiten wordt afgevoerd.

De keuze tussen luchtafvoer en recirculatie hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden in uw keuken. Als u de voorkeur geeft aan een volledige verwijdering van de lucht uit uw keuken en bereid bent om extra te betalen voor installatie van een ventilatiekanaal, is luchtafvoer waarschijnlijk de beste optie voor u. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare oplossing die gemakkelijker te installeren is, kunt u overwegen om een afzuigkap met recirculatie te gebruiken.

In een vorig artikel vind u een keuze advies voor Afzuigkappen

Al onze afzuigkappen vind u hier in onze winkel

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan