Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

Koffiezetapparaat schoonmaken | Stappenplan

Koffiezetapparaat schoonmaken

Om jou dagelijks te voorzien van een heerlijke kop koffie, heeft je koffiezetapparaat af en toe onderhoud nodig. Dit geldt zowel voor een volautomaat koffiemachine als voor een inbouw koffiemachine. Onderhoud je het apparaat goed, dan verleng je daarmee de levensduur van je koffiemachine.

Hoe vaak je je koffiezetapparaat moet reinigen, hangt af van het gebruik. En ook de manier van schoonmaken verschilt per apparaat: een filter koffiezetapparaat maak je anders schoon dan een espressomachine. Laten we eens kijken.

Hoe maak je een koffiezetapparaat schoon?

Hieronder vind je een basis stappenplan voor het makkelijk schoonmaken van een bonen koffieapparaat. Let wel: deze stappen zijn algemeen. Het kan zijn dat het schoonmaken van jouw apparaat net iets anders werkt.

Stap 1: Koffiezetapparaat schoonmaken met azijn, soda of speciale ontkalker

De eerste stap voor het reinigen van je koffiezetapparaat is schoonspoelen. Gebruik hiervoor azijn, soda of een speciale ontkalker. Meng dit (indien nodig) met water en laat het koffiezetapparaat doorlopen. Laat het apparaat vervolgens nog een of twee keer doorlopen met water, zodat je zeker weet dat het schoonmaakmiddel uit het apparaat is. Dit kun je eventueel ook later doen, bij stap 4.

Stap 2: Haal de machine leeg en spoel af onder de kraan

Vervolgens neem je alle uitneembare onderdelen uit het apparaat en spoel je ze onder de kraan af met warm water. Voor een filterkoffiezetapparaat hoef je enkel het filterbakje en de koffiepot af te spoelen. Voor een espressomachine zijn dit meerdere onderdelen, waaronder het filterbakje, de lekbak en de onderdelen van het melkreservoir.

Vergeet ook niet het waterreservoir van het koffiezetapparaat schoon te maken en te vullen met vers water.

Stap 3: Maak de zijkanten schoon

De binnenkant van het apparaat is het belangrijkst, maar vergeet de buitenkant niet. Neem de zijkanten van het apparaat af met een doek met water en schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld allesreiniger).

Stap 4: Zet het apparaat weer in elkaar en spoel hem nogmaals door

Tijd om je koffiemachine weer in elkaar te zetten. Als je dit bij stap 1 nog niet gedaan hebt, kun je het apparaat nu nog een keer doorspoelen met water. Zo weet je zeker dat de eventuele azijn- soda- of ontkalker smaak eruit zijn.

Jura koffiemachine schoonmaken

Het bovenstaande stappenplan voor het schoonmaken van je koffiezetapparaat is toepasbaar op bijna elke machine. Sommige apparaten (zoals Jura koffiemachines) hebben echter een eigen onderhoudsprogramma. Via het onderhoudsscherm ga je naar ‘apparaat reinigen’ en volg je vervolgens de stappen voor het onderhoud van de Jura koffiemachine.

DeLonghi koffiemachine schoonmaken

Ook DeLonghi koffiemachines hebben vaak eigen reinigingsprogramma’s om de koffiemachine schoon te maken. Zo hebben de meeste machines een ontkalkingsprogramma en spoelprogramma. Ook heeft het merk een eigen ontkalker.

Stel gerust je vragen over koffiezetapparaten

Heb je vragen over het reinigen van koffiezetapparaten? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van KiJoo. Ook bij het uitzoeken van een nieuwe koffiemachine helpen we je graag.

In onze shop vind je een mooi assortiment aan koffiezetapparaten en espressomachines van verschillende merken. Bestel je apparaat online, en wij bezorgen hem veilig bij je thuis!

Klik op de button hieronder om direct naar ons assortiment aan koffiezetapparaten te gaan:

Koffiezetapparaten

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan