Onderhoud van uw afzuigkap verlengt de levensduur en verhoogt de veiligheid.
Naast hygiënische redenen is het uit veiligheidsoverwegingen zeer noodzakelijk om uw afzuigkap goed te onderhouden. In een afzuigkap hoopt vet en andere viezigheid zich op in de roosters. Deze kunnen in sommige gevallen zelfs ontbranden bij grote hitte.
Goed onderhoud verlengt ook de levensduur van uw afzuigkap.
Enkele schoonmaak tips!
Is de afzuigkap een tijdje niet schoongemaakt, dan kun je een pan water aan de kook brengen waaraan je een flinke scheut citroensap hebt toegevoegd. Je hoeft dan straks minder hard te boenen. Laat het water ongeveer 2 uur zachtjes koken en vergeet niet de afzuigkap aan te zetten.
De buitenkant van de afzuigkap schoonmaken
De buitenzijde van de dampkap ( afzuigkap) heeft het flink te verduren. Door de kookdampen ontstaat een vette aanslag en omdat je tijdens het koken aan het bedieningspaneel komt staan er vaak vingerafdrukken op het materiaal. Begin daarom je poetsroutine met een vetoplosser; spray de vloeistof op het apparaat, laat een minuut inwerken en haal een vochtige doek over de afzuigkap. Alle oppervlakkige vervuiling is nu verdwenen.
Let op: Kies voor een zachte poetsdoek, zoals een microvezeldoek. Schuursponzen kunnen krassen achterlaten op je afzuigkap!
Roosters afzuigkap schoonmaken
Roosters uit de afzuigkap moeten zeker 4 keer per jaar worden gereinigd. Je kunt ze – als de roosters vaatwasmachine bestendig zijn – in de vaatwasser zetten. Heb je geen vaatwasser kan kun je de roosters het beste even laten weken in heet water waarin je een scheut afwasmiddel hebt toegevoegd. Je kunt hiervoor ook soda gebruiken, maar niet bij aluminiumroosters. Aluminiumroosters zet je ook niet in de vaatwasser!
Wanneer je de roosters insprayt met wat siliconen spray, hecht het vet minder makkelijk aan de roosters.
Let op: niet alle afzuigkappen hebben roosters. Sommige hebben alleen vervangbare filters.
Hier vind je ons complete assortiment afzuigkappen