Samsung beboet voor prijsopdrijving

Samsung geboet voor prijsopdrijving

Wij krijgen vaak de vraag hoe kan het dat jullie zo goedkoop zijn? Ons antwoord is dan altijd omdat wij ons niet door Samsung laten dwingen om hun prijzen te hanteren.

Natuurlijk hebben we wel eens klanten die twijfelen aan ons antwoord, logisch het is ook een raar verhaal. Maar het is ook de waarheid.

Prijsopdrijving door Samsung

Samsung heeft jarenlang bedrijven gedwongen hogere prijzen te vragen voor hun tv’s.

Bij KiJoo deden wij daar niet aan mee wij hebben de laagste prijzen en u houd het volledige recht op garantie, niet SAMSUNG is de baas over uw en onze portemonnee maar dat zijn u en wij.

Samsung boete door ACM

Toezichthouder ACM heeft producent Samsung een boete van 39 miljoen euro opgelegd voor het opdrijven van de prijzen van televisies die online zijn verkocht. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekendgemaakt, volgens de concurrentiewaakhond gaat het om een van de hoogste boetes ooit.

https://www.nu.nl/economie/6159615/samsung-krijgt-megaboete-van-39-miljoen-euro-voor-opdrijven-tv-prijzen.html

“Samsung struinde stelselmatig het onlineaanbod van zijn tv’s af en zette zeven webwinkels ‘ongeoorloofd’ onder druk om de prijzen te verhogen”

https://www.ad.nl/economie/samsung-krijgt-boete-van-ruim-39-miljoen-euro-voor-beinvloeding-prijs-tvs~a94663d5/

KiJoo zal nooit of te nimmer meewerken aan deze praktijken van dit soort techgiganten die vinden dat ze alles kunnen maken.