Soorten inductie kookplaten

soorten inductie kookplaten

Ben je op zoek naar een inductie kookplaat, maar ben je nog niet echt thuis in de verschillende soorten? Dat is begrijpelijk! Er zijn veel verschillende soorten met ieder hun eigen functies, zoals een inductie kookplaat met afzuigsysteem of juist zonder afzuigsysteem. Je hebt in ieder geval de goede keus gemaakt om voor inductie te gaan.

Een inductie kookplaat is milieuvriendelijk, veilig, snel en makkelijk schoon te maken. Wil je weten welke verschillende soorten kookplaten er zijn en waar je uit kunt kiezen? Lees dan verder!

Wil je graag meteen ons assortiment aan inductie kookplaten zien? Klik dan op de button hieronder:

Inductie kookplaten

Welke soorten inductie kookplaten zijn er ?

Er zijn verschillende soorten inductie kookplaten, van losse tot ingebouwde en van 1 zone tot meerdere zones. Lees hieronder alles over de verschillende soorten inductie platen.

Inductie kookplaat met 1 zone

De inductie kookplaat met 1 zone beschikt, zoals de naam al zegt, over 1 zone waar je je pan op kan zetten. Dit is een vrijstaande inductie kookplaat, vaak ter aanvulling van je bestaande kookplaat.

Handig als je net één pit te kort komt. Deze apparaten hebben een maximaal vermogen tot 2000 Watt en is aan te sluiten op een normaal stopcontact. Daarnaast ook makkelijk op te bergen wanneer je klaar bent met koken.

Tip: ook handig om mee te nemen als je regelmatig gaat kamperen!

Inductie kookplaat met meerdere zones

Naast een vrijstaande inductie kookplaat met 1 zone heb je ook apparaten met 2, 3 en zelfs 4 zones. Deze kun je gemakkelijk gebruiken om mee te koken of om naast je bestaande kookplaat te gebruiken. Hij neemt dan uiteraard wel wat meer ruimte in beslag. Het maximale vermogen gaat tot 3600 Watt en hij is te gebruiken op een normaal stopcontact.

Ingebouwde inductie kookplaten

In de Nederlandse keuken komt dit type kookplaat het meeste voor. Verkrijgbaar in 4, 5 of zelfs in een uitvoering met 6 zones. Mooi afgewerkt en weggewerkt in het keukenblad.

Let er wel op dat deze apparaten meestal speciale stekkers en stopcontacten nodig hebben die niet standaard in een Nederlandse woning zitten. Deze speciale stekkers en stopcontacten noemen ze perilex. Bij KiJoo kun je eenvoudig een perilex stekker aanschaffen.

Flex inductie kookplaten

De flex inductie kookplaten hebben één of meerdere flexibele zones. Dat houdt in dat het niet uitmaakt waar je je pannen of kookgerei neerzet op de kookplaat.

Inductie kookplaten met een afzuigsysteem

Wil je liever een inductie kookplaat met ingebouwd afzuigsysteem? Dat is zeker mogelijk. Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze bijvoorbeeld een hangende afzuiging lelijk vinden of omdat een ingebouwd afzuigsysteem schoner is vanwege dat de kookdampen de kans niet krijgen om op te stijgen. KiJoo heeft een handig koopadvies met de beste inductie kookplaten met afzuiging.

Verschillende fases inductie kookplaten

Er zijn verschillende soorten fases wat betreft inductie kookplaten. Soms heeft het namelijk niet alleen te maken met je persoonlijke wensen, maar ook met wat voorbereiding voor de meterkast.

1 fase inductie kookplaat

Deze inductie kookplaten hebben een maximaal vermogen tot 3700 Watt. Dat houdt in dat de plaat al werkt op 1 groep in de meterkast en daardoor makkelijk aan te sluiten is. Dat betekend overigens ook dat de kookplaat niet extreem krachtig is en zijn vermogen verdeeld over de kookzones.

De fase 1 inductie kookplaten hebben niet veel extra functies zoals bijvoorbeeld flexzones, maar is ideaal voor mensen die voor een scherpe prijs willen koken zonder luxe.

2 fase inductie kookplaat

Deze inductie kookplaten hebben een maximaal vermogen van 3700 tot 7400 Watt. Ze hebben een speciaal stopcontact nodig genaamd perilex en moeten dan worden aangesloten op 2 groepen in de meterkast.

In vergelijking met een fase 1 kookplaat heeft een fase 2 het dubbele aan vermogen. Fase 2 kookplaten worden het meest verkocht van de verschillende fases, omdat zij geen krachtstroom nodig hebben en je toch van alle gebruiksgemakken voorzien bent.

3 fase inductie kookplaat

Voor fase 3 inductie kookplaten heb je krachtstroom nodig. Dat heb je nodig als je meer dan 8000 Watt verbruikt. Bijvoorbeeld door meerdere elektronische apparaten te gebruiken die veel stroom nodig hebben.

Meestal is hiervoor een aanpassing nodig in de meterkast of een geheel nieuwe meterkast. Deze kookplaten zijn ideaal voor mensen die graag veel vermogen willen en veel luxe wensen zoals bijvoorbeeld grote flexzones.

Inductie kookplaten bij KiJoo

KiJoo heeft een ruim assortiment van verschillende inductie kookplaten van verscheidene merken zoals BORA, Siemens, AEG en Bosch.

Mocht je nog vragen hebben over de inductie kookplaten neem dan contact met ons op en een van onze medewerkers helpt je dan verder.