Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

Overzicht van alle tv-afmetingen

Overzicht van alle tv afmetingen

Snelle gids tv maten

De grootte van een tv hangt af van het scherm. Dat wordt uitgedrukt in de beelddiagonaal.

Beelddiagonaal is de lengte van de hoek linksonder naar de hoek rechtsboven.

Die lengte wordt niet in centimeters uitgedrukt, maar in inches. Wie zich verder verdiept in tv maten krijgt dus inches voorgeschoteld en dat kan vragen oproepen. Ben je aan het oriënteren op de juiste afmetingen voor een nieuwe tv? Of wil je gewoon meer weten over tv maten?

Bekijk dan de tabel tv maten onderaan deze pagina, of neem contact op voor informatie of advies. Mail daarvoor naar info@kijoo.nl of bel naar 0413-232024.

Hoeveel inch is mijn televisie?

Het achterhalen van tv maten is heel eenvoudig. Kijk simpelweg naar de productnaam en je ziet direct de tv afmetingen.

Neem bijvoorbeeld de Samsung QE65Q85T. De eerste twee cijfers verwijzen naar de tv maten, in dit geval 65. Voor wie centimeters gewend is: 65 inch in cm betekent een diagonaal van maar liefst 165 centimeter!

Tv maten berekenen

Is productinformatie niet beschikbaar? Je kunt tv maten ook makkelijk zelf berekenen. Meet met een meetlint de schermdiagonaal en vermenigvuldig dat getal met 0,39 (1 inch = 2,54 cm).

Bijvoorbeeld: 50 inch in cm betekent een diagonaal van 127 centimeter. Denk eraan: altijd meten van linksonder naar rechtsboven (andersom mag natuurlijk ook).

Welke tv maten zijn er?

In de loop der jaren zijn tv’s steeds groter geworden. Daardoor is er nu een grote variatie aan tv maten beschikbaar. De huidige tv afmetingen lopen grofweg uiteen van 22 inch (56 cm) tot 85 inch (216 cm). Op een groot scherm zie je meer details, maar groot is niet altijd beter.

Welke tv maten bij jou passen, hangt namelijk sterk af van de kijkafstand: je wilt alles natuurlijk goed kunnen zien, maar te dicht bij een groot scherm zitten is ook niet prettig.

Wil je meer weten over de ideale kijkafstand van je televisie, lees dan onze uitleg over kijkafstand tv.

Overzicht inch maten tv

Wat zijn de maten van een 55 inch tv? Wat is 65 inch in cm? Hoeveel inch tv heb ik eigenlijk nodig?

Om je meer inzicht te bieden in tv maten hebben we onderstaande tabel samengesteld. Het bevat de meest voorkomende tv afmetingen. Voor het gemak hebben we niet alleen de tv maten als schermdiagonaal vermeld, maar ook de lengte en de breedte. Weet je precies waar je aan toe bent.

Tabel tv maten

TV in inch

Diagonaal tv in cm

Breedte tv in cm

Hoogte tv in cm

32 inch

81

71

40

42 inch

107

93

52

50 inch

127

111

62

55 inch

140

122

68

62 inch

157

137

77

70 inch

178

155

87

Let op: alle tv maten zijn afgerond op hele centimeters.

Kies de tv die bij je past

Je ziet het: tv maten zijn er in allerlei varianten. Hoeveel inch tv bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Zoals het beoogd gebruik
  • Kijkafstand
  • Gewenste beeldkwaliteit
  • Budget

Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren een rol: hoe groter hoe beter geldt niet voor iedereen. Neem dan ook de tijd om je goed te oriënteren, zodat je uiteindelijk kiest voor een tv met bij jou passende tv maten.

Vind je het lastig om in het grote aanbod de juiste keuze te maken? Neem gerust contact op voor persoonlijk advies. Je kunt ons per mail bereiken door te mailen naar info@kijoo.nl of telefonisch door te bellen naar 0413-232024.

Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan