Afhalen=korting Zelf Afhalen is korting!

Installatieservice Geen puin, geen zorgen

Toch iets anders? 14 dagen bedenktijd

Minimaal 2 jaar garantie Met mogelijkheid tot uitbreiden

Herroepingsrecht voor afzuigkappen

Uw herroepingsrecht / hoe lang is mijn bedenktijd?

Onze webwinkel is lid van QSHOP geeft u bij de aanschaf van producten en diensten recht op een bedenktijd van minimaal 14 kalenderdagen. In de praktijk betekent dit dat wij nadat wij uw artikel hebben afgeleverd of als u het artikel heeft opgehaald vanaf ons magazijn, u nadat u het laatste artikel (vanuit één order) fysiek in bezit heeft gekregen, nog 14 dagen bedenktijd heeft om de overeenkomst te ontbinden. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat u toch op uw aankoopbeslissing wilt terugkomen. U hoeft hiervoor geen reden aan te geven.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons in een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij u onverwijld op een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld per e-mail) een ontvangstbevestiging van uw herroeping sturen.

 

In alle gevallen is het echter van belang dat u het artikel en alle geleverde toebehoren – indien redelijkerwijze mogelijk – in de oorspronkelijke staat en onbeschadigd aan ons retourneert.

LET OP! Bekijk het product gerust zoals je dat ook in de winkel zou doen.
Voorbeeld: haal een afzuigkap voorzichtig uit de doos en bekijk hem van alle kanten, maar monteer de kap niet en stel hem niet in gebruik.

Voorwaarden retourneren
Bent u niet tevreden over uw aankoop? Dan kunt u het artikel uiteraard aan ons retourneren. Wij verzoeken u vriendelijk om bij het retour zenden van artikelen de volgende instructies in acht te nemen:

  • U dient het artikel in originele staat en verpakking te versturen (indien redelijkerwijs mogelijk);
  • De artikelen zijn schoon, compleet, ongebruikt en onbeschadigd. Onder ‘artikelen’ vallen tevens alle bijgeleverde accessoires;
  • De kosten voor het opsturen van een artikel zijn voor uw rekening.

Twijfelt u nog?

Sommige producten vallen helaas onder de uitzonderingen op deze regel.
Elk product kunt u altijd binnen veertien dagen terugsturen indien het niet voldoet aan de verwachtingen. Echter bent u als klant zelf verantwoordelijk voor de waardevermindering van het product indien u meer doet met het product dan alleen het beoordelen ervan zoals u ook in een winkel zou doen.

Elektronica onderdelen mag u dus niet installeren. Een actief-koolfilter mag u niet uit een plastic sealing halen en/of inbouwen.

In alle voorkomende gevallen zullen wij beoordelen voor welke vergoeding u eventueel in aanmerking komt.

Neem contact met ons op via klantenservice@kijoo.nl als u twijfelt of u uw product terug mag sturen.

Voorbeelden uit de praktijk.

Een aantal praktijkvoorbeelden om de regels omtrent het retourneren van producten te illustreren in het kader van de wet herroepingsrecht. Producten die u bij ons koopt en die niet goed werken vallen uiteraard onder de wettelijke garantieregeling.

U koopt een afzuigkap en u besluit, nadat u deze heeft gemonteerd en een paar dagen heeft gebruikt, dat deze niet voldoet aan uw verwachtingen. Mag u deze afzuigkap retourneren?
Omdat de afzuigkap een paar dagen is gebruikt en daardoor een aantal uren heeft gewerkt, mag deze niet geretourneerd worden. Wat mag dan wel?
De consument mag de afzuigkap uitpakken om zo te kunnen beoordelen of bijvoorbeeld het design bevalt en de afwerking in orde is.

U bestelt een afzuigkap maar ziet bij het uitpakken dat dit niet het apparaat is zoals gedacht. Mag u deze afzuigkap retourneren?

Een afzuigkap kan altijd geretourneerd worden, maar wanneer het product meer gebruikt is dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen kan de waardevermindering oplopen tot 100%. Hiervoor kunnen wij dan kosten in rekening brengen. Dus bij een afzuigkap mogen vet- en/of actief koolfilter niet uitgepakt en reeds vuil zijn.
Je dient wel zorgvuldig om te gaan met de verpakking van het apparaat. Indien het redelijkerwijs mogelijk is moet je het in de originele verpakking retourneren. Wat redelijk is hangt af van het apparaat. Bij een afzuigkap kan dat geen probleem zijn.

U bestelt een afzuigkap, monteert deze en na een of enkele keren gebruik vindt u dat deze onvoldoende zuigt of teveel geluid maakt. Mag u deze afzuigkap retourneren?
Heeft u bij wijze van test uw nieuwe afzuigkap gemonteerd en gebruikt dan valt dat onder de categorie ‘onnodig gebruik’. Wat mag wel?
U mag het product beoordelen door het uiterlijk en de bedieningsdisplay te bekijken maar monteren mag niet. Daarmee is het recht op retour vervallen. Vanzelfsprekend kunnen wij wel via onze technische dienst het apparaat laten controleren op juiste werking.

Bekijk alle vragen
Martin de Vries
Martin de Vries
2023-02-14
Uitstekend!
Bert van Baardwijk
Bert van Baardwijk
2023-02-05
Snel geleverd, betrouwbaar en scherp geprijsd
Henk van Hest
Henk van Hest
2023-01-29
Goede prijs, snelle levering
Roger Dhaese
Roger Dhaese
2023-01-17
Niet altijd de schuld van KiJoo-team ! Als klant heb ik geleerd om eens geduldig te zijn , natuurlijk heeft de verhuis naar onze nieuwe woning daar iets mee te maken , moe en stress ! En je kan niet altijd het KiJoo-team daar de schuld van geven maar bon... Onze nieuwe woning had dringend een nieuwe wijnkast nodig om de mee verhuisde wijn terug op zijn plaats te leggen daar waar het moet , in een mooie Liebherr WKes 4552-22 Grand Cru , vandaag is deze geleverd , wel iets later dan verwacht maar je ziet...alles komt in orde ! Overal gekeken op het internet voor deze wijnkast en eindelijk bij KiJoo terecht gekomen en zonder spijt , een echte aanrader ! Van Steenberge Johan